Forex Factory (https://www.forexfactory.com/)
-   Broker Discussion (https://www.forexfactory.com/forum/74-broker-discussion)
-   -   FXCM Discussion (https://www.forexfactory.com/thread/8960-fxcm-discussion)

Jason Rogers Sep 17, 2020 12:51am | Post# 10781

2 Attachment(s)
{quote} Why cant this be changed? why do you allow this disparity? I will like to contact the regulatory body in charge of FXCM Southafrica. I understand FXCM is regulated. Can you share the info. Noticed everyone carefully avoids the concerns i raised with manipulation of charts. So it seems to be true as there is no response and it still keeps happening. See it again on two instruments 2days ago. why will same broker have different candle formation (different OHLC) on TS mobile and TS desktop. there is a chance there is a plug-in. Please do me...
There can be slight differences in the charts due to the amount of data received. FXCM intentionally sends less data to our mobile platform so that it does not require as much data to open or load a chart. This is because many clients use the app on-the-go with a mobile data plan where they have to pay if they use too much bandwidth, or get capped or throttled for the rest of the month once they use a certain amount.

However, the two screen shots you provided appear to be a Bid and Ask issue. On your screen shot of desktop platform we can clearly see "Ask" is selected. The Bid/Ask selection is not displayed on the mobile platform but you can check and toggle between by clicking the three dots in the upper left corner of the chart. Once you click on the dots the "Chart Options" page will open and you can see if you have Bid or Ask selected.

Click to Enlarge

Name: Screenshot1.png
Size: 539 KBClick to Enlarge

Name: Screenshot2.png
Size: 321 KB
FXCM South Africa is regulated by the FSCA. If you wish to make a complaint about about FXCM to the regulator they will ask you to first try to resolve it directly with the firm. Your first step would be to email [email protected] with the details.

If you send me a direct message with the email address and account number I can also ensure someone follows up with you directly to discuss your issue.

Jason Rogers Sep 17, 2020 1:05am | Post# 10782

I have a request for FXCM. is it possible to add more historical data to the charts in MT4?. Right now the historical data is very limited so testing trading strategies in the long term is difficult.
You can add additional historical data to MT4. FXCM offers up to 10 years for 1min, 5min, 15min, 30min, 1hour, 4hour, 1day, 1week, and 1 month data with the free Historical Data Downloader: https://www.fxcmapps.com/apps/basic-historical-data-downloader/

The information can be imported into MT4 and step by step instructions are included in the User Guide, which is also found on the Historical Data Downloader page linked above.

Jason Rogers Sep 17, 2020 1:07am | Post# 10783

Still can't log in. Don't know why I stay with these frauds.
I hope the issue has been resolved but if you still encounter login problems please share a screen shot of the errors you receive. If you ever need real time assistance please contact our 24/5 live chat support.

kendi Oct 23, 12:29am (43 hr ago) | Post# 10784

{quote} There can be slight differences in the charts due to the amount of data received. FXCM intentionally sends less data to our mobile platform so that it does not require as much data to open or load a chart. This is because many clients use the app on-the-go with a mobile data plan where they have to pay if they use too much bandwidth, or get capped or throttled for the rest of the month once they use a certain amount. However, the two screen shots you provided appear to be a Bid and Ask issue. On your screen shot of desktop platform we can...
Which brach office of fxcm under regulated can a Chinese customer can open a new account?


© Forex Factory