Forex Factory (https://www.forexfactory.com/forum.php)
-   Platform Tech (https://www.forexfactory.com/forumdisplay.php?f=69)
-   -   Symbol Changer Profit Display (https://www.forexfactory.com/showthread.php?t=703669)

cja Oct 1, 2017 12:59am | Post# 1

Symbol Changer Profit Display
 
8 Attachment(s)
The original indicator ( thanks to mladen for the original indicator ) has been extensively modified to display current profit/loss status for each pair visually on a single chart. Thanks to the request by terminator12 which resulted in this indicator. If the current open chart pair is selected and a trade/s are opened for that pair only the Symbol name is highlighted and the button color reflects the current trade/s status if the selected chart pair does not have any open trades then the button color is Blue.
NOTE : You cannot change the name or the indicator will not work.
The first versions of this indicator have been removed due to updates - 08/07/2019 refer to version 5 at the bottom of this post.

AUDNZD chart selected and overall profit/loss is positive resulting in a Dark Green background
Click to Enlarge

Name: symbolchanger2.png
Size: 62 KB

NZDUSD chart Selected and overall profit/loss is negative resulting in a Maroon background
Click to Enlarge

Name: symbolchanger3.png
Size: 62 KB

All the colors for each function can be altered to suit the traders color preferences. if you change the colors and want to keep those input settings use the Save/Load buttons on the lower right side of the input window.
NOTE : Show total platform Profit on window background - this can be switched on the show the overall profit loss of all trades by changing the window background color from Dark Green = Profit / Maroon = Loss / Gray = Zero Profit/Loss
Click to Enlarge

Name: Symbol changer profit display inputs.png
Size: 63 KB

************************************************************************************************************************************
Updated v1 - 05/10/2017
The indicator has had some minor code updates plus the ability to display either in a separate window or on the main chart and the trader can also have the option to select their own Pairs or automatically load the Pairs from the Market watch.
NOTE : You cannot change the name or the indicator will not work.

Click to Enlarge

Name: Symbol changer profit display v1.png
Size: 106 KB

************************************************************************************************************************************
Updated v3 - 07/11/2017
NOTE : You cannot change the name or the indicator will not work.
The input options are :
1/ Select Pairs automatically from the Market Watch
2/ Manually select your own Pairs
3/ Select all MT4 Timeframes automatically
4/ Manually select your own choice of Timeframes
5/ Chose to display the Pairs Buttons
6/ Chose to display the Timeframe Buttons
7/ Move the Timeframe Buttons separately from the Pairs Buttons
8/ Set the Timeframe Buttons row number separate from the Pairs Buttons


Click to Enlarge

Name: symbol changer v3.png
Size: 62 KB

************************************************************************************************************************************
Updated v4 - 12/02/2019
All the issues regarding Pending Orders and multiple Orders on the same Pair showing incorrect Profit/Loss colors have been hopefully resolved.
Sorry traders the problem still exists, I will post an update at some point but for now I have run out of code ideas to resolve this issue.
NOTE : You cannot change the name or the indicator will not work.
The input options are :
1/ Select Pairs automatically from the Market Watch
2/ Manually select your own Pairs
3/ Select all MT4 Timeframes automatically
4/ Manually select your own choice of Timeframes
5/ Chose to display the Pairs Buttons
6/ Chose to display the Timeframe Buttons
7/ Move the Timeframe Buttons separately from the Pairs Buttons
8/ Set the Timeframe Buttons row number separate from the Pairs Buttons
9/ The Button border changes color when a Pending order is set on the Pair
10/ The MT Window indicator can now be used to set the Symbol changer indicator into a separate window or use an existing separate window indicator

************************************************************************************************************************************
Updated v5 - 08/07/2019
NOTE : You cannot change the name or the indicator will not work.
The Profit/loss color issues when having multi trades on one Pair have been resolved.
The trend lines from one Pair appearing on the next selected chart ( For example NZDUSD trend lines appearing on AUDUSD charts because they have a similar price range ) has not been altered as the only way I can see to make it work is to delete all lines when changing Pairs/Charts which would mean having to redraw the trend lines on the original chart each time it was re-selected.

NOTE : I have deleted the previous versions as they are no longer required as the v5 has all their options plus more.

Symbol changer profit display v5.ex4
MT Window.ex4
Click to Enlarge

Name: symbol 4.png
Size: 67 KB

Ashwani Oct 1, 2017 1:36am | Post# 2

Hi cja please add 2 option in this indicator show limited pair and also change indicator show on chart window

Tobib80 Oct 1, 2017 6:51am | Post# 3


terminator12 Oct 1, 2017 11:42pm | Post# 4

Incredible indicator, Makes it easy for all of us to trade , Thanks to mladen and cja

hanuraj Oct 2, 2017 8:24am | Post# 5

The original indicator ( thanks to mladen for the original indicator ) has been extensively modified to display current profit/loss status for each pair visually on a single chart. Thanks to the request by terminator12 which resulted in this indicator. If the current open chart pair is selected and a trade/s are opened for that pair only the Symbol name is highlighted and the button color reflects the current trade/s status if the selected chart pair does not have any open trades then the button color is Blue. NOTE : You cannot change the name or...

Best CJA....always innovative & something new...
Cheers.....

jenbols Oct 2, 2017 4:28pm | Post# 6

1 Attachment(s)
The original indicator ( thanks to mladen for the original indicator ) has been extensively modified to display current profit/loss status for each pair visually on a single chart. Thanks to the request by terminator12 which resulted in this indicator. If the current open chart pair is selected and a trade/s are opened for that pair only the Symbol name is highlighted and the button color reflects the current trade/s status if the selected chart pair does not have any open trades then the button color is Blue. NOTE : You cannot change the...
Lovely indicator Indeed thanx a lot Cja
The pairs in profit are green those in red are losses and no trades on Mt4 buttons are white when clicked go blue .. however
if there is a same pair which is a buy and a sell then the color of the button should be according to the highest or lowest profit _
example if have 2 EurAud, 1 is a Buy and in profit at +11 and EurAud is a Sell and obviously losing then button should be green i guess ... will check when that happens anyway ...
It is a cool one and never seen it before, shame that order of the pairs begins from the way they are listed in the Market watch
from Top to Bottom Market Watch corresponding from 1st Left to Right in Symbol Changer Profit Display
as normally this way it won't be fast as usual to look for a pairs, considering that on the other symbol charger the order was different
But hey no complain, you are a nice person
Click to Enlarge

Name: symbol_changer.jpg
Size: 280 KB

michisuperfr Oct 2, 2017 5:38pm | Post# 7

Awesome indicator!!! Thx

cja Oct 2, 2017 6:17pm | Post# 8

{quote} Lovely indicator Indeed thanx a lot Cja The pairs in profit are green those in red are losses and no trades on Mt4 buttons are white when clicked go blue .. however if there is a same pair which is a buy and a sell then the color of the button should be according to the highest or lowest profit _ example if have 2 EurAud, 1 is a Buy and in profit at +11 and EurAud is a Sell and obviously losing then button should be green i guess ... will check when that happens anyway ... It is a cool one and never seen it before, shame that order of the...
shame that order of the pairs begins from the way they are listed in the Market
Change the order of your pairs in the Market watch or restrict the number of pairs to the ones you tend to use the most in the Market watch.

however if there is a same pair which is a buy and a sell then the color of the button should be according to the highest or lowest profit _ example if have 2 EurAud, 1 is a Buy and in profit at +11 and EurAud is a Sell and obviously losing then button should be green
I suggest you try it and see what happens.

I may code an update soon which will allow the trader to manually select the Pairs, just don't have a lot of spare time at the moment.

jenbols Oct 2, 2017 6:29pm | Post# 9

{quote} shame that order of the pairs begins from the way they are listed in the Market Change the order of your pairs in the Market watch or restrict the number of pairs to the ones you tend to use the most in the Market watch. however if there is a same pair which is a buy and a sell then the color of the button should be according to the highest or lowest profit _ example if have 2 EurAud, 1 is a Buy and in profit at +11 and EurAud is a Sell and obviously losing then button should be green I suggest you try it and see what happens. I may code...
Thanx Cja whatever comes from you is always a welcoming gift

fibo38 Oct 4, 2017 10:41am | Post# 10

Hi cja,
thanks for changes in the indicator. Can be placed vertically in the graph ?

cja Oct 4, 2017 4:16pm | Post# 11

Hi cja, thanks for changes in the indicator. Can be placed vertically in the graph ?
Can be placed vertically in the graph ?
To arrange vertically set the "Number of Buttons in a horizontal row" to a smaller number like 2.

Cryptosurf Oct 4, 2017 4:32pm | Post# 12

1 Attachment(s)
{quote} Can be placed vertically in the graph ? To arrange vertically set the "Number of Buttons in a horizontal row" to a smaller number like 2.
I think he means to have it in the main chart window like so:

Click to Enlarge

Name: XAUUSDiH1.png
Size: 71 KB

fibo38 Oct 4, 2017 4:40pm | Post# 13

2 Attachment(s)
{quote} Can be placed vertically in the graph ? To arrange vertically set the "Number of Buttons in a horizontal row" to a smaller number like 2.
I have changed as you say. (atachament image)
But just explain it wrong, I said vertical in the same graphic as the candles with the image that I put.
thanks cja
Click to Enlarge

Name: profit colour.png
Size: 20 KB
Click to Enlarge

Name: vertical.png
Size: 26 KB

cja Oct 4, 2017 11:25pm | Post# 14

Hi cja please add 2 option in this indicator show limited pair and also change indicator show on chart window
{quote} I have changed as you say. (atachament image) But just explain it wrong, I said vertical in the same graphic as the candles with the image that I put. thanks cja {image} {image}
update on #Post 1
https://www.forexfactory.com/showthread.php?t=703669

fibo38 Oct 5, 2017 3:03am | Post# 15

1 Attachment(s)
[quote = cja; 10357768] {quote} {quote} actualización en #Post 1 https://www.forexfactory.com/showthread.php?t=703669 [/ quote]
I think there's something wrong.
When you put it vertically, add a window to the graph, look
Click to Enlarge

Name: cja.png
Size: 29 KB

cja Oct 5, 2017 5:02am | Post# 16

[quote = cja; 10357768] {quote} {quote} actualización en #Post 1 https://www.forexfactory.com/showthread.php?t=703669 [/ quote] I think there's something wrong. When you put it vertically, add a window to the graph, look {image}
Hi,
There is nothing wrong, you either have to have a window built in ( which you compress to the bottom of the chart - look at my screenshot ) or you need to have an empty separate window indicator for the indicator to go into if you want a separate window version or make 2 indicators one for the main chart and one for a separate window, however it is hardly an effort to simply slide the empty window to the bottom of the chart.

kkb2k8 Oct 8, 2017 12:41pm | Post# 17

1 Attachment(s)
Hi Friends,
If you like you can make settings like the enclosed image. The settings details is also given in the inset.
Click to Enlarge

Name: Signal Changer.jpg
Size: 400 KB

InTheWaveIs Oct 10, 2017 7:15pm | Post# 18

Thank you cja, you've made it a lot easier for a great lot around the world over. Thanks again nuf-respect!

Isabella_D Oct 28, 2017 8:56am | Post# 19

4 Attachment(s)
many thanks cja, very usefull. Every Symbol Changer has special surprises

Here you can add in addition to FX: XAUSD ... and Indices manually, found it some weeks ago on FF
Click to Enlarge

Name: special.JPG
Size: 338 KB
BUTTONS_separateWindow.ex4

and here you see underlying is going up or down, found on another forum
Click to Enlarge

Name: up down.JPG
Size: 61 KB
BUTTONS_SW_TRO_MODIFIED.mq4

Shabs19 Oct 29, 2017 4:38pm | Post# 20

many thanks cja, very usefull. Every Symbol Changer has special surprises Here you can add in addition to FX: XAUSD ... and Indices manually, found it some weeks ago on FF {image} {file} and here you see underlying is going up or down, found on another forum {image} {file}
Second one is neat as it can be used as a candle TF colour indicator, would be nice to know how we can select our own pairs to show instead of "ALL".


© Forex Factory