Forex Factory (https://www.forexfactory.com/forum.php)
-   Trading Discussion (https://www.forexfactory.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   MT4 Trading without GAP and without Excel (https://www.forexfactory.com/showthread.php?t=657370)

chaveznqoos Apr 28, 2017 8:35am | Post# 521

2 Attachment(s)
{quote} I do not understand what you mean, what you refer to.
Sorry SwingMan; my English is from Google Traslator.
I think, with this example, it is clearer, what I ask
It's a DB option from our friend GVC. It is only the power to select the pairs, in which you want to operate.

Thanks
Name:  1.png
Views: 1603
Size:  3 KB
Name:  2.png
Views: 1630
Size:  9 KB

SwingMan Apr 28, 2017 8:52am | Post# 522

{quote} Sorry SwingMan; my English is from Google Traslator. I think, with this example, it is clearer, what I ask It's a DB option from our friend GVC. It is only the power to select the pairs, in which you want to operate. Thanks {image} {image}
Ah so!

But you have the possibility to "remove" pairs on listing this in "Dont Trade_Pairs" field.

chaveznqoos Apr 28, 2017 9:02am | Post# 523

{quote} Ah so! But you have the possibility to "remove" pairs on listing this in "Dont Trade_Pairs" field.
Yes, I definitely see, I'm getting old.....

Thanks, and forgive this stupid question

wasadeq Apr 28, 2017 9:22am | Post# 524

Dear Swingman,

Thanks for the contribution however:

1- I am unable to see where the download link is. Sorry for that.
2- In addition what I understood from your explanation that the EA, after setting appropriate fields, can run without intervention and in ALL times if needed. Correct me if I am wrong.

Thanks

TradeGraph Apr 28, 2017 10:10am | Post# 525

Hi Swingman,

Would you be able to share the below 2 indicators seen in the picture in #Post1

1. smSqueeze_V1.0
2. smPushRegSlopeHistV1

Its ok, if you don't want to share

Thanks.

SwingMan Apr 28, 2017 10:29am | Post# 526

Hi Swingman, Would you be able to share the below 2 indicators seen in the picture in #Post1 1. smSqueeze_V1.0 2. smPushRegSlopeHistV1 Its ok, if you don't want to share Thanks.
You find the indicators in Metatrader forum. I changed only the names and maybe made little changes.
My problem is that when I post the indis, then I must explain how I use them, and I have not the time for this, maybe latter.
But if you do not find them and believe they want to have them, I'll post them.

jarfx05 Apr 28, 2017 10:38am | Post# 527

{quote} Thank you! Dont help, because this are the currency strengths and the differences. The same figures have you in my other dashboard with currency strengths... I ask for the Buyer/Seller formula.
Instead of looking, we may invent our own formula?

TradeGraph Apr 28, 2017 10:57am | Post# 528

1 Attachment(s)
{quote} You find the indicators in Metatrader forum. I changed only the names and maybe made little changes. My problem is that when I post the indis, then I must explain how I use them, and I have not the time for this, maybe latter. But if you do not find them and believe they want to have them, I'll post them.
Thank you.

Just another suggestion to help with the functionality of the DB, whenever you further enhance the DB.

1. Add a button named "AutoTrade" at the bottom. It should be a toggle button (on/off). So when its on, automatic trading will happen based on EA settings and when its off, no automatic trading. This will help to stay out of trading during news events or the trader is taking a break.

Name:  BtnAutoTrade.JPG
Views: 1567
Size:  83 KB

SwingMan Apr 28, 2017 11:08am | Post# 529

...Just another suggestion ... Add a button named "AutoTrade" at the bottom. It should be a toggle button (on/off). So when its on, automatic trading will happen based on EA settings and when its off, no automatic trading.
Thank for your suggestion, but we have the default Metatrader button "Auto Trading" = Enable Automated Trading.

I think is good to not have to much buttons in the DB, there is enough...

jarfx05 Apr 28, 2017 11:17am | Post# 530

1 Attachment(s)
{quote} Thank you! Dont help, because this are the currency strengths and the differences. The same figures have you in my other dashboard with currency strengths... I ask for the Buyer/Seller formula.
maybe this?FHL.zip

SwingMan Apr 28, 2017 11:25am | Post# 531

... maybe this?
Thank you, but it seems to be from the same family ...

Actually, I found the formula here in forum, but it is too simple (for me...), therefore wanted to know how the big experts have calculated in the dashboards.
I will program what I have, and then we compare the values.

jarfx05 Apr 28, 2017 11:36am | Post# 532

{quote} Thank you, but it seems to be from the same family ... Actually, I found the formula here in forum, but it is too simple (for me...), therefore wanted to know how the big experts have calculated in the dashboards. I will program what I have, and then we compare the values.
If it is too easy. Call it from 3 TF, D1, H4, H1. This sudoku for programmer...

Connecting 3 tf should give you the result

rumbaut Apr 28, 2017 11:48am | Post# 533

{quote} Hi Rumbaut,What are your settings for your Swing_45 atr 5 as in post 414 ? Kindly post,
Hi, are default setting with the following:
Swing 45
Spread 60
Atr 5 min
1h before open each session up to 2h after

SwingMan Apr 28, 2017 12:40pm | Post# 534

... If it is too easy. Call it from 3 TF, D1, H4, H1. This sudoku for programmer... Connecting 3 tf should give you the result

Take it (mathematically) easy...

Here have you the formula: https://www.forexfactory.com/showthr...55#post2721455

This is the Close position inside a bar, and I don't know if adding such values, this is significant for trading. We can also take weighting factors, no problem.
If you take the responsibility that this is useful for trading, formulate again the rules and I program.

jarfx05 Apr 28, 2017 1:34pm | Post# 535

1 Attachment(s)
{quote} Take it (mathematically) easy... Here have you the formula: https://www.forexfactory.com/showthr...55#post2721455 This is the Close position inside a bar, and I don't know if adding such values, this is significant for trading. We can also take weighting factors, no problem. If you take the responsibility that this is useful for trading, formulate again the rules and I program.
maybe this?trading_volume_mod.zip

Gvc Apr 28, 2017 2:18pm | Post# 536

{quote} Take it (mathematically) easy... Here have you the formula: https://www.forexfactory.com/showthr...55#post2721455 This is the Close position inside a bar, and I don't know if adding such values, this is significant for trading. We can also take weighting factors, no problem. If you take the responsibility that this is useful for trading, formulate again the rules and I program.
You can try this......
Inserted Code
     bulls        = MathAbs(iBullsPower(NULL,0,9,PRICE_CLOSE,0));
     bears      = MathAbs(iBearsPower(NULL,0,9,PRICE_CLOSE,0));
     volume    = iVolume(NULL,0,0);
     
      bulls_vol = bulls * volume / (bulls + bears);
      bears_vol = bears * volume / (bulls + bears);
      bulls_bvs = 100*(bulls_vol / (bulls_vol + bears_vol));
      bears_bvs = 100*(bears_vol / (bulls_vol + bears_vol));

SwingMan Apr 28, 2017 2:49pm | Post# 537

... You can try this...
I know this would be the right calculation!

But I had somewhere and no longer find an indicator with the two Buyers/Sellers values, where they were written in a panel left above. Find him no longer to check.
I think because the calculation was too simple have deleted it ...

Do you also use the formula you cited? Then I do that too!
Sure is possible to combine the values on multiple timeframes, but must think about it.

Babaji Apr 28, 2017 2:55pm | Post# 538

New to the thread.

I applied the EA to a demo of 10.000$ standard setting and the first day doesn't look good. (-273$$)



https://www.forexfactory.com/webkit-...5bf/image.tiff

Gvc Apr 28, 2017 3:03pm | Post# 539

{quote} I know this would be the right calculation! But I had somewhere and no longer find an indicator with the two Buyers/Sellers values, where they were written in a panel left above. Find him no longer to check. I think because the calculation was too simple have deleted it ... Do you also use the formula you cited? Then I do that too! Sure is possible to combine the values on multiple timeframes, but must think about it.
Yes, i use he calc in one of my systems....

SwingMan Apr 28, 2017 3:07pm | Post# 540

1 Attachment(s)
I found now the indicator!

https://www.mql5.com/en/code/15409
and
https://www.mql5.com/en/market/produ...ll_description
Click to Enlarge

Name: BullsBears.PNG
Size: 8 KB


© Forex Factory