Forex Factory (https://www.forexfactory.com/forum.php)
-   Trading Systems (https://www.forexfactory.com/forumdisplay.php?f=71)
-   -   Red News Hedge Trading + EA (https://www.forexfactory.com/showthread.php?t=565676)

MathTrader7 Jan 31, 2019 4:15am | Post# 381

{quote} Hi Math, can I use this ea without news?
Yes, you can use it to open two positions without waiting for any news.

MathTrader7 Jan 31, 2019 3:55pm | Post# 382

Version 1.74 of the EA released (I updated Post 1). This version is compiled with MT4 build 1170.

luogen Jan 31, 2019 10:56pm | Post# 383

Version 1.74 of the EA released (I updated Post 1). This version is compiled with MT4 build 1170.
My MT4 is also version 1170. Unfortunately, when loading your EA, I was prompted to upgrade it. Incompatible?

MathTrader7 Feb 1, 2019 4:03am | Post# 384

{quote} My MT4 is also version 1170. Unfortunately, when loading your EA, I was prompted to upgrade it. Incompatible?
I hope not! :-)
Mine is build 1170, I will see what happens when my MT4 platform upgrades...

El1000 Feb 1, 2019 9:22am | Post# 385

{quote} I hope not! :-) Mine is build 1170, I will see what happens when the MT4 platform upgrades...
Hi I will check this when i get home on Monday

luogen Feb 2, 2019 4:45am | Post# 386

2 Attachment(s)
[quote = MathTrader7; 11952127] {quote}我希望不是!:-)我的构建是1170,我会看到当我的MT4平台升级时会发生什么... [/ quote]
Emmm loading EA occurs this way
Click to Enlarge

Name: QQ图片20190202174252.png
Size: 34 KB
Name:  QQ图片20190202174319.png
Views: 1226
Size:  38 KB

El1000 Feb 4, 2019 2:26am | Post# 387

1 Attachment(s)
{quote} I hope not! :-) Mine is build 1170, I will see what happens when my MT4 platform upgrades...
I have also build 1170, and I got also a error :
Click to Enlarge

Name: 2019-02-04_08-24-58.jpg
Size: 78 KB

MathTrader7 Feb 4, 2019 5:38am | Post# 388

{quote} I have also build 1170, and I got also a error : {image}
I am working on a new version with integrated currency strength meter into the EA. I will release a new version to fix this issue.

MathTrader7 Feb 4, 2019 9:00am | Post# 389

Version 1.75 of the EA released (I updated Post 1). This version is compiled with MT4 build 1170 (bug fixes).

MarkStep Feb 5, 2019 2:00am | Post# 390

{quote} I am working on a new version with integrated currency strength meter into the EA. I will release a new version to fix this issue.
How does the integrated currency strength meter work? thanks

El1000 Feb 5, 2019 6:43am | Post# 391

Version 1.75 of the EA released (I updated Post 1). This version is compiled with MT4 build 1170 (bug fixes).
Thank you very much MathTrader7, now it's working fine

Checkz Feb 5, 2019 1:32pm | Post# 392

Version 1.75 of the EA released (I updated Post 1). This version is compiled with MT4 build 1170 (bug fixes).
Hello MathTrader7 I am using this current version and I noticed that once I place a hedged trade and either change timeframes or log out and then log back into my mt4 account that the EA no longer seems to track the pips of the hedge trade I just placed. You cant even use the EA to close the trade with the close all button any more. Is this suppose to happen? I kind of like how it was keeping track of the pips I was am winning and losing.

MathTrader7 Feb 5, 2019 2:58pm | Post# 393

{quote} Hello MathTrader7 I am using this current version and I noticed that once I place a hedged trade and either change timeframes or log out and then log back into my mt4 account that the EA no longer seems to track the pips of the hedge trade I just placed. You cant even use the EA to close the trade with the close all button any more. Is this suppose to happen? I kind of like how it was keeping track of the pips I was am winning and losing.
The EA is designed for being used for a short time during red news release which we usually do not restart the MT4 platform, or change the timeframe of the chart.

Checkz Feb 5, 2019 4:32pm | Post# 394

{quote} The EA is designed for being used for a short time during red news release which we usually do not restart the MT4 platform, or change the timeframe of the chart.
Okay thanks

T4Trade Feb 5, 2019 6:09pm | Post# 395

MathTrader Sir,

are you still working on marti + hedge EA? please share,thanks

kudafoolhu Feb 9, 2019 2:29am | Post# 396

{quote} 1. If the correlation is positive, we only use either BUY/SELL or SELL/BUY 2. If the correlation is negative, we only use either BUY/BUY or SELL/SELL - Let's assume that we have selected EURUSD and USDJPY with a negative correlation of -0.85, and we want to trade a high impact red news of USD. How do I make a decision to trade the news? - I look at a few currency strength indices (including fundamentals) to predict which currency, EUR or JPY is more powerful at the time of trading. - Let's say that it is JPY. In this case I will use SELL/SELL...
Can we go for buy/buy also?

kudafoolhu Feb 11, 2019 4:57am | Post# 397

Does the EA calculate lot size automatically?

MathTrader7 Feb 11, 2019 6:53am | Post# 398

Does the EA calculate lot size automatically?
In the early versions it does but in the newer versions it is all up to the trader to enter the lot sizes for the main and the hedge symbols.

kudafoolhu Feb 11, 2019 7:12am | Post# 399

{quote} In the early versions it does but in the newer versions it is all up to the trader to enter the lot sizes for the main and the hedge symbols.
How do we calculate the lot sizes?

MathTrader7 Feb 11, 2019 8:52am | Post# 400

{quote} How do we calculate the lot sizes?
Basically you need first to find out how much a point of the main and hedge symbols worth in your account currency. Then look at ADR (Average Daily Range) values for both symbols and calculate lot sizes based on these values. Note: do calculation based on the assumption that what would be the profit/loss if the price of the main and hedge symbols goes to X and Y values given Lm and Lh lot sizes for the main and hedge symbols.


© Forex Factory